Kaj pomeni Optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani je postopek, ki omogoča višje prikazovanje v iskalnih nizih brskalnikov. Po domače povedano, bolje je stran optimizirana – višje se bo prikazovala na Google-u in podobnih brskalnikih.

 

 

ON SITE – Optimizacija spletnih strani

Prvi korak k pravilni optimizaciji je izvedba ‘on-site’ optimizacije. Postopek obsega ureditev kode, tekstovnih vsebin, fotografij in videoposnetkov. Pravilno ga je moč Izvesti le na straneh oziroma platformah, ki nudijo dostop do kode. Pravtako postopka ne moremo izvesti na  zastarelih spletnih straneh, ki niso optimizirane za uporabo na mobilnih napravah.

 

‘OFF SITE’ Optimizacija spletnih strani

Off site Optimizacija zagotavlja optimalen promet skozi različne kanale ter povezovanje vaše spletne strani z drugimi spletnimi stranmi, zlasti tistimi, ki na medmrežju dosegajo visoko avtoriteto. Izvedemo je kot sekvenco postopkov po vnaprej določenem načrtu.

 

Katera optimizacija je pomembnejša?

Pravilno je obdelati obe področji optimizacije saj brskalniki dajejo prednost opravnanemu razmerju med obema. Ni najpomembnejše, obe optimizaciji morata biti izvedeni natančno in pravilno, da bo moč dosegati željene cilje

 

Naročite brezplačni pregled Optimizacije vaše spletne strani!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Ali je smiselno optimizirati vsako stran?

Odgovor je DA. Čisto vsaka spletna stran potrebuje optimizacijo. Vendar pa se postopek in količina optimizacije zelo razlikujeta od branže do branže. Bolje povedano v nekaterih branžah je konkurenca tako razvita, da bo postopek nesorazmerno dražji z drugo, manj razvito branžo.

 

Zakaj naknadna optimizacija? Ni bolje ob izdelavi?

Obe vprašanji imata smisel in nekako tudi tvorita odgovor. Ko izdelujemo spletno stran moramo praviloma zagotoviti vse delčke optimizacije, ki se jih v naprej da opredeliti in optimizirati. Če bi spletna stran ostala statična ter vsebine nespremenjene bi stopnja optimizacije zadostovala do naslednje radikalne spremembe v algoritmu brskalnikov. Ker pa uporabniki vnašajo nove vsebine in po navadi niso strokovnjaki optimizacije – je slednjo pravilno izvajati na določeno časovno obdobje in seveda sproti. Off site optimizacije nikakor ne moremo zagotoviti ob sami izdelavi saj je to sekundarni postopek in deluje le, če stran že obstaja.

 

Kaj če je stran zastarela ali ni prilagojena za mobilne naprave?

Optimizacije ne moremo izvesti na spletnih straneh, katerih zgradba tega ne omogoča. Enako nima nobenega smisla, da optimizacijo izvajamo na straneh, ki niso prilagojene za rabo na mobilnih napravah. Brskalniki namreč ne upoštevajo takšnih strani in uspeha ni mogoče zagotoviti.

 

Kako optimizirati zastarelo stran?

Vsak trud je žal odveč. Zastarelo stran ni mogoče optimizirati toliko, da se bo kosala z modernimi. V takem primeru svetujemo obnovo obstoječe spletne strani ali pa izdelavo nove spletne strani saj bo strošek nižji, rezultat pa neprimerljivo boljši.

 

Kako optimizirati stran?

Optimizacija je precej spreminjajoče se področje, ki nima akademskega strokovnjaka. Obstaja veliko ‘učiteljev’, ki svoj uspeh ali teorije lahko pripišejo izkušnjam, občutku ter poizkusom. Resnica, da obstajajo nekakšne smernice ampak interpretacija je stvar posameznika – enako velja za uspeh. Podjetje Kreat se že nekaj let ukvarja z optimizacijo, katere ključ skrbno nadgrajujemo po smernicah, algoritmih in zahtevah brskalnikov.

 

Analiza optimizacije spletne strani

Prvi postopek je ugotovitev trenutnega stanja optimizacije spletne strani. Ponavadi ta del opravimo z kupljenim orodjem, ki grafično prikaže grafe ter področja na katera moramo vplivati.

 

Analiza konkurence

Ugotoviti moramo na koliko širokem tržišču delujemo. Spoznati moramo konkurente, identificirati njihove šibke točke ter njihove prednosti. Optimizacija se namreč močno spremeni, če imamo veliko konkurenco.

 

Izvedba strukturnih sprememb

Delo pričnemo na strukturi, ki je do neke mere predpisana s strani brskalnikov.  Zagotoviti moramo, da so ključni elementi zgradbe, identifikacije in opredelitve napisani tako, da jih brskalniki sprejemejo ter preberejo.